A Fiddler On His Route

Muziektheatervoorstelling door Micha Molthoff en band

Florence, 1993. Het Uffizi Museum raakt zwaar beschadigd bij een bomaanslag en de houten constructie van het gebouw komt bloot te liggen. Vioolbouwer Jamie Lazzara neemt delen van dit 16e eeuwse hout mee naar haar werkplaats en bouwt daar een prachtige viool; de San Filippo. Een uitzonderlijk instrument dat tot leven wordt gebracht door Micha Molthoff. 

A Fiddler on his Route gaat over deze viool en zijn bespeler, die vele landen bezocht en een groot scala aan muzikale stijlen ten gehore brengt. Van de klassieke melodieën van Tsjaikovski, tango van Astor Piazzolla tot werk van John Mayer en het levenslied uit de Amsterdamse Jordaan.

Violist Micha Molthoff, tevens componist, speelde met onder andere Herman van Veen, Toon Hermans, Ute Lemper en maakte samen met Remko Vrijdag van de Vliegende Panters een voorstelling. Zijn muziek is te horen in diverse films, documentaires en theaterproducties. 

A Fiddler On His Route is de muzikale biografie van een man en zijn instrument, hun fusie en de veelzijdigheid van melodieën, geïnspireerd door de reizen over vele continenten. 

Weetje: Vioolbouwer Jamie Lazzara bouwde ook violen in opdracht van Barack Obama en Itzhak Perlman.

Boekingen:

Triple T Agency

Jean-Paul Karting

jeanpaul@tripleTagency.nl / 06-2463 8343