Korte biografie

Micha Molthoff speelde met Herman van Veen, Van Dik Hout, Ute Lemper, Frédérique Spigt, Gé Reinders, Toon Hermans, Hector Zazou, Orkater, het Koninklijk Concertgebouw Orkest, het Mondriaan Kwartet, het Asko-Schönberg Ensemble, Jaap van Zweden, Corrie van Binsbergen, Remko Vrijdag van De Vliegende Panters, Zárate, El Después, Nynke Laverman, Gijs Scholten van Aschat, Frank Groothof en Erik van der Wurff.

Momenteel maakt Micha met Juan van Emmerloot en Ivo de Greef de poëtische en cabareteske muziekvoorstelling La Misión Imposible. Dit theaterseizoen trekken ze met Micha’s liedjes, muzikale intermezzi en vreemde verhalen langs een aantal kleine zalen, festivals en bijzondere concertlocaties.

Met Remko Vrijdag maakte Micha de cabaret- en muziekvoorstelling Transformers waarvoor de jury van de Poelifinario-cabaretprijs hen de eervolle vermelding toekende voor het meest vernieuwende cabaret van Nederland.

Naast muziek voor theater componeert Micha muziek voor film en documentaire. De film Biography van Eline Flipse waarvoor Micha de filmscore maakte, won op het filmfestival van Berlijn de Prix Europa.

Bij muziektheatergezelschap Orkater speelde en maakte Micha verschillende producties. Als violist werkte Micha mee aan de voorstelling Wie vermoordde Mary Rogers van Vincent van Warmerdam. De voorstelling ontving de Prosceniumprijs op het Nederlands Theater Festival.

Micha speelde op tal van grote, kleine, onbekende en beroemde podia en festivals op allerlei plekken in Europa, Noord- en Zuid-Amerika, Japan en Australië. 
Hij leerde gitaarspelen bij het kampvuur en studeerde klassiek viool bij Elisabeth Concours-winnaar Philipp Hirshhorn aan het Utrechts Conservatorium.